Farklı yapı tipolojilerinde uzmanlaşan ekibiyle 10 yılı aşkın süredir mimari, iç mimari proje ve uygulama faaliyetlerine devam eden Mimark Mimarlık özellikle uluslararası arenada gerçekleştirdiği binicilik tesisi projeleri ile ön plana çıkıyor. İstanbul Binicilik Tesisi, QEC Katar Binicilik Tesisi ve son olarak da Abu Dhabi Binicilik Tesisi gibi bu alandaki çok önemli projeleri hayata geçiren ofis, klasik ile çağdaş olanı harmanlayan bir tasarım anlayışı sunuyor.
Bir mimar olarak mekanlarda yaşayacak kişileri/canlıları merkeze alan, onların yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra gustolarını öngören tasarımları gerçekleştirmenin önemini vurgulayan Mimar Kaan Kutsal Alkan’ın kendisi de aslında lisanslı ve ödüllü bir binici. Tutkusunu mesleğine dönüştüren mimarın önceliği ise günün modasına uygun değil, zamanın ruhuna hitap eden ve aynı zamanda zamansız tasarımlar yaratmak.
Mimari uzmanlık gerektiren özel alanlardan biri olan “Binicilik Tasarımı” (Equestrian Design) üst düzey disiplinler arası birliktelik gerektiren bir çalışma alanı. Bir binicilik tesisi tasarlanırken tesisin yapılış amacı, burada yaşayacak olan at sayısı ve tercih edilecek malzemeler gibi pek çok faktörün düşünülmesi gerekiyor. Peyzaj mimarları, ziraat mühendisleri, havalandırma uzmanları, iç mimarlar, zanaatkarlar, projenin ihtiyacına göre çeşitlenebilecek profesyoneller ve danışmanlar ile büyük bir iş birliği ağı örülüyor.
Lüks ya da sade, her stil ve ölçekte ahır yapıları tasarlayan Mimark Mimarlık, atlar için korunaklı, doğal yaşamlarına uygun ve sağlıklı yapılar oluşturmaya özen gösteriyor. Atların sağlığı kadar, biniciler ve seyislerin de ahır binaları içinde çok fazla zaman geçirdikleri bilinciyle tasarımlarını gerçekleştiren ekip, ortamdaki fazla ısıyı, nemi, rutubeti, bakterileri, patojenleri ve alerjenleri yapıdan dışarı atacak havalandırma öğeleri gibi kritik önem taşıyan konuları merkeze alıyor.