ASCE GYO Halka Arz Talep Sonuçları Belli Oldu ASCE GYO Halka Arz Talep Sonuçları Belli Oldu

Yaşam için Su, Dünya için İyilik hareketi kapsamında altı köy, yaşamlarını değiştirecek su kuyularına kavuştu.

Kurulduğu günden bu yana geçen 65 yılda, daima pozitif etki yaratan döngüsel projelere yatırım yapmayı önceliklendiren Kale Grubu, bu yıl Dünya Su Günü öncesinde, sürdürülebilir dünya adına çok önemli bir adım attı. Son beş yıldır düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın finalistlerinden İyilik Kazansın platformunun iş birliğiyle başlattığı gönüllülük kampanyası; Kaleseramik Vakfı’nın liderliğinde Grup markaları; Çanakkale Seramik, Kale Banyo ve Grup Şirketlerinden Kalekim’in ve çalışanların destekleriyle büyük bir iyilik akımına dönüştü. Sen De Gel Derneği’nin 10 yıldır Gambiya’da gerçekleştirdiği yerel kalkınma çalışmalarına destek olmak için harekete geçen Grup, Afrika’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Gambiya’nın farklı bölgelerinde 6 su kuyusunun açılmasına maddi destek verdi.

Günde sadece bir öğün pirinç yiyerek hayatta kalma mücadelesi veren, temiz suya erişemedikleri için çocukların önemli kısmının 5 yaşına gelmeden yaşamlarını kaybettiği Gambiya’da Grup, Kale Banyo’nun da desteğiyle; Demba Kumtel’de, Mama Sutu’da, Sare Batc’te, Kerr Sait Sowe’da, Jamali Berreh’te ve Kerr Jarja’da olmak üzere tam 6 su kuyusu açtı.

Tüm üretim süreçlerinde çevreci ve sürdürülebilirlik odaklı çözümler sunan, pozitif ve anlamlı bir dönüşümün fitilini ateşleyen Kale Banyo’da, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 6. maddesi olan “Temiz Su ve Sanitasyon” farkındalığına destek vermek ve erişilebilir su kaynaklarını artırmak için Kale Grubu’nun başlattığı Gambiya Su Kuyusu hareketine destek oldu. Kale Banyo’nun Dünya Tuvalet Günü’nde; yarattığı maddi destek ile büyüyen gönüllülük hareketi kapsamında açılan kuyulardan birine, Çanakkale Seramik adı verilirken, güneş enerjisiyle çalışan kuyular, coşkulu bir törenle Dünya Su Günü öncesi halkın kullanımına açıldı.

Dünyada 2,2 milyar insanın güvenli suya erişimi yok!

Dünyada 2.2 milyar insan güvenilir su kaynaklarına erişemiyor. 206 milyon kişi ise sınırlı su kaynaklarına sahip ve suya erişebilmek için evinden en az 30 dakika uzaklıktaki kaynaklara yürümek zorunda kalıyor.

Birleşmiş Milletler, Dünya Su Günü ilan ettiği 22 Mart’ta her yıl bu konuyu dünya kamuoyunun gündemine taşıyor ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu yıl Dünya Su Günü’nün teması, ‘Yeraltı suyunu görünür yapmak’… İçme suyu kaynaklarını, sanitasyon sistemlerini, çiftçiliği, endüstriyi ve ekosistemleri etkileyen bu değerli kaynağı sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için birlikte çalışmak gereğine vurgu yapılıyor.

Editör: Emlak Zirvesi