İşte günümüzün sorusu ve ben de ‘yanıt budur’ diyemiyorum. Neden? Bu hususun öyle çok alternatifi var ki...

Mesela sözleşme uzun süreli ise ve bu artış tarihi bu sürenin içinde kalıyorsa evet zamlı kiranın ödenmesi lazım ve bu halde bu ihtar haklı ihtardır.

Veya bu kiralık yer meskense ve artış gereken tarih 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 arasında kalıyorsa zam kira sözleşmesinde yazılan zam değildir, zam yüzde 25 olacaktır.

Bu halde talebe bakmak lazım. Bir başka ihtimal, bu yer mesken değil de işyeriyse ve talep edilen zam ilk kira yılının sonunda yapılıyorsa bu zammın yapılması gerekir.

Bakın bir anda kaç ihtimal karşımıza çıktı. Bunlar ilk anda aklıma gelenler, akla gelmeyenler de var. Yani kira ilişkisi o hale gelmiş durumda ki içinden çıkılması zor bir haldedir.

Mesela bana sorulanlardan biri daha: 1 Temmuz 2023 tarihinde şu yüzde 25 zam meselesi bitecek, peki ondan sonra yeni bir uygulama gelir mi?

Yani vatandaş işin daha karmaşık bir hale geleceğini umuyor ancak elbette bizim buna yanıt vermemiz mümkün değil, günü geldiğinde duruma bakacağız diyoruz.

Günlük Kiralanan Evler Nasıl Şikayet Edilir? Günlük Kiralanan Evler Nasıl Şikayet Edilir?

Benim önerim kira sözleşmesini yanına alıp bir meslektaşımın kapısını çalmaktır, zira mesele ancak kira sözleşmesinin incelenmesi ve bir meslektaşımın katılımı ile hallolur.

Kira konularını görüşmek için eksiksiz olması gereken belge kira sözleşmesidir. Şayet birden çok sözleşme yapıldıysa son tarihli olanıdır.

Editör: Emlak Zirvesi