Karar'da yer alan habere göre, kiracı ve ev sahipleri arasında yapılan bir kira sözleşmesi bulunmaktadır.

Ancak yaşanan herhangi bir olumsuzluk durumunda ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarma hakkı bulunmaktadır.

Bekar Erkeğe Ev Yok Demek Suç mu? Bekar Erkeğe Ev Yok Demek Suç mu?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan olumsuzluklar sık sık gündeme gelmektedir. Ev sahipleri kiracı tahliye işlemleri nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte kiracı tahliyesi için yapılması gerekenler…

KİRACI TAHLİYESİ NEDİR?

Kiralanan taşınmazda oturan kiracının yaşanan bir olumsuzluk durumunda hukuki yollarla evden çıkarılması işlemine kiracı tahliyesi denir.

Kira ile çıkarma işlemleri için çeşitli Yollar uygulanabilir. Bunlar tahliye taahhütnamesi, kiracı tahliyesi davası, tahliye talepli icra takibi gibi yöntemler olabilir.

TAHLİYE DAVASI NE KADAR SÜRER?

Ev veya işyeri kiralama gibi işlemlerde mal sahibi ve kiracı arasında bazı olumsuz durumlar yaşanabilmektedir.

Mal sahibi kiracıyı çıkartmak için dava açması durumunda bu işleme tahliye davası adı verilir. Davanın suresi işleyişe göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kiracı tahliyesi genellikle 3 ay ile 1,5 yıl arasında ilerleyen bir işlemdir. Kiracının kendi isteği ile evden çıkması durumunda süreç 3 ayda tamamlanabilmektedir.

TAHLİYE İHTARNAME SÜRESİ NE?

Mal sahibi mi kiracı arasında bir olumsuz durum yaşanması ile kiracının kira bedelini geciktirmesi durumunda ki haklı İhtar verildikten sonra kira süresinin bitiminden 1 ay sonra tahliye davası açılabilmektedir. Mahkemenin yoğunluğuna göre de sürelerde değişiklik görülebilmektedir.

Editör: Emlak Zirvesi