Bir kimseye hukuki yollarla bir tebligat yapılacak ise ve kendisi bu adreste olmasına karşın ya tebliğ saatlerinde adresinde bulunmadığı için veya tebligatı almayı reddettiği için tebligat bağlı bulunduğu muhtarlığa yapılır ve muhtara bırakıldığı tarih kendisine tebliğ tarihi olarak kabul olunur.

Okuyucumun kiracısı tebligatları almamakla bu tebligatlarla ilgili sorumluluktan kurtulduğunu zannediyor ama mesele öyle değil, muhtara bırakılan tebligat geçerlidir. Tahliye konusuna gelince…

Çıkarıldığı Ev Yeniden Kiralanan Kiracının Hakları Neler? Çıkarıldığı Ev Yeniden Kiralanan Kiracının Hakları Neler?

Okuyucum, kiracısı için beş yıl dolmakla tahliyeyi talep hakkını kazanmadı. Tahliyeyi talep için bu sıralarda tahliyeyi gerektirecek hukuki nedenlerin varlığı aranır.

Bugün için böyle bir hukuki neden var mı bilmiyorum ama süre yönünden tahliyeyi talep on yıllık uzama süresi aranır. Bu on yıllık uzama süresine kira sözleşmesindeki sürenin de eklenmesi gerekir.

Yani bir yıllık kira sözleşmesi yapıldı ise süre yönünden tahliye talebinde bulunmak için 11 yılın sonunu beklemek lazım.

Okuyucumun kiralaması beş yılı doldurdu ise bile 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırıldığı için okuyucum kiracısından bu kadar zammı talep edecek.

İşte kira sözleşmesinde artırım şartı yok ise bugünden artırım talebini bildirmesinde yarar vardır. Tahliye için de tahliye taahhüdü alabilirse bu geçerli olacak.

Editör: Emlak Zirvesi